Praktijk fysiotherapie 't Oude Dorp
Fysiotherapie 't Oude Dorp
Dorpsstraat 139
2992 BD Barendrecht
Tel.:0180 618021

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van (langdurige) klachten die samenhangen met spanning, stress, angst, pijn, vermoeidheid en/of andere onbegrepen klachten. Bij psychosomatische klachten spelen niet alleen lichamelijke, maar ook psychische en sociale aspecten een rol.

Deze psychosomatische klachten kunnen zich bijvoorbeeld uiten in:

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet direct duidelijk. Vaak is er sprake van een verstoring in het evenwicht tussen belasting (last/gewicht dat gedragen moet worden, of dat op een persoon rust) en belastbaarheid (last die een persoon of lichaamsdeel kan verdragen), of in het evenwicht tussen spanning en ontspanning.

Een psychosomatisch fysiotherapeut kan helpen om dit verstoorde evenwicht te herstellen, onder andere door inzicht te krijgen in de oorzaak van de klachten en factoren die de klachten in stand houden en door middel van oefeningen.
Deze oefeningen kunnen gericht zijn op bijvoorbeeld ontspanning, lichaamsbewustwording en ademhaling.

Link: https://defysiotherapeut.com/gespecialiseerde-fysiotherapie/psychosomatisch-fysiotherapeut/

Fascia TherapieDe behandeling zorgt veelal direct voor verlichting en leidt tot vermindering of volledige oplossing van uw klacht.