Praktijk fysiotherapie 't Oude Dorp
Fysiotherapie 't Oude Dorp
Dorpsstraat 139
2992 BD Barendrecht
Tel.:0180 618021

Haptonomie

Wanneer u lichamelijke klachten heeft, kunt u een reguliere fysiotherapeut raadplegen of een fysiotherapeut op haptonomische basis.

Bij fysiotherapie op haptonomische basis is er speciale aandacht voor wat u zelf met uw lichaam kunt. U wordt zich door de therapie meer bewust van spanningen, emoties of blokkades die mede oorzaak kunnen zijn van uw lichamelijke klachten.

In de huidige maatschappij ligt de nadruk steeds meer op het denken en presteren. De haptonomie richt zich juist op het voelen, voelen in ons lichaam hoe het op dit moment met ons is. Het lichaam heeft een ‘gevoelsgeheugen’; spanningen en emoties kunnen zich opslaan in ons lijf. Dit kan leiden tot spanningen in spieren, hoofdpijn, onnatuurlijke houdingen, blokkades in bewegingspatronen etc.

Door weer te leren luisteren naar de signalen die ons lichaam geeft, in plaats van deze te negeren, worden we meer bewust van onze grenzen, veerkracht en draagkracht. Fysiotherapie op haptonomische basis leert u weer bewust te worden van uw lichaam en gevoelens. U verkrijgt inzicht in het ontstaan en voorkomen van uw klachten. Bij de behandeling staan aanraking en affectief contact centraal. Men richt zich vooral op het hier en nu; het accent wordt niet gelegd op het verwerken van gevoelens uit het verleden, hetgeen bij haptotherapie wel het geval kan zijn.

Naast alle gangbare fysiotherapeutische klachten, zijn er een aantal meer specifieke indicaties voor fysiotherapie op haptonomische basis zoals:

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Ankie de Munck en/of Merel Roubos.

Haptonomie richt op het voelen Bij fysiotherapie op haptonomische basis staan aanraking en affectief contact centraal.

Haptonomie in BarendrechtFysiotherapie op haptonomische basis leert u weer bewust te worden van uw lichaam en gevoelens.