Praktijk fysiotherapie 't Oude Dorp
Fysiotherapie 't Oude Dorp
Dorpsstraat 139
2992 BD Barendrecht
Tel.:0180 618021

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is voor alle mensen met een zorgvraag op het gebied van bewegen en sporten. Dit kan een blessure zijn die u tijdens het sporten heeft opgelopen, waardoor sportbeoefening niet meer mogelijk is. Echter ook voor mensen die willen gaan sporten kan de sportfysiotherapeut adviseren en begeleiden.

Wat doet een sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut heeft door het volgen van de specialisatie opleiding Sportfysiotherapie veel kennis opgedaan over inspanningsfysiologie, trainingsleer, voeding, weefselschade/weefselherstel en de preventie van (sport) blessures.

De sportfysiotherapeut begeleidt en behandelt u bij een blessure.

De sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en maakt een analyse hoe uw blessure is ontstaan. In overleg maakt de sportfysiotherapeut een specifiek behandelplan. De revalidatie is functioneel en sportspecifiek, zodat u kunt herstellen tot uw gewenste sportniveau. Echter preventie van blessures en voorkomen van recidieven is het belangrijkst.

Voor wie is sportfysiotherapie

 Sportfysiotherapie Sportfysiotherapie om zo snel mogelijk weer met sporten te kunnen beginnen.

 Sportfysiotherapie Barendrecht Elke sporter wordt individueel benaderd omdat elke sport zijn eigen sportspecifieke eigenschappen bezit en elke sporter zijn of haar eigen doelstelling heeft. De sportspecifieke eigenschappen van de desbetreffende sport worden geïntegreerd in het revalidatieschema.

 Sportfysiotherapeut Barendrecht Sportfysiotherapie niet alleen bij blessures maar ook om blessures te voorkomen.