Praktijk fysiotherapie 't Oude Dorp
Fysiotherapie 't Oude Dorp
Dorpsstraat 139
2992 BD Barendrecht
Tel.:0180 618021

DE MEDEWERKERS VAN FYSIOTHERAPIE ’T OUDE DORP

Leo de Bruin

Leo de Bruin, Fysio- en Manuele Therapie

Mijn naam is Leo de Bruin.

Na mijn afstuderen aan de Academie voor Fysiotherapie in Rotterdam in mei 1979 ben ik sinds 1980 als fysiotherapeut werkzaam bij deze praktijk.

In de jaren daarna heb ik meerdere specialisaties afgerond: de opleiding Manuele Therapie aan de SOMT in Eindhoven (1989), vervolgens de opleiding tot sportfysiotherapeut aan de International Academy for Sports Science (1991), Noorse Medische Trainingstherapie aan de SOMT, ditmaal in Amersfoort (2000).

In juni 2016 heb ik met goed gevolg het examen voor gecertificeerd Mulligan-therapeut afgelegd.

Dit concept geeft resultaten waar zowel mijn patiënten als ikzelf versteld van staan.

De behandeling is pijnvrij, veilig, actief en geeft snel en blijvend resultaat. Ze is toepasbaar op acute, maar ook langer bestaande klachten van het gehele bewegingsapparaat.

Omdat het eenvoudig en doeltreffend is, zou het Mulligan Concept wat mij betreft moeten worden opgenomen in de basisopleiding Fysiotherapie.

BIG registratie: 89033317204

Yvonne ten Berge-Schaap

Yvonne, fysiotherapeute en oedeemtherapeute

Sinds 1994 werkzaam bij Fysiotherapie ’t Oude Dorp. Mijn studie fysiotherapie te Rotterdam heb ik afgerond in 1993. Na mijn studie heb ik eerst gewerkt bij het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht.

Fysiotherapie vind ik een heel dynamisch beroep. Elk mens is uniek en daarmee ook de aandoeningen aan het bewegingsapparaat.
Cursussen houden mijn kennis actueel. Het houdt me fris, creatief en gemotiveerd, zodat ik altijd enthousiast en met veel plezier mijn werk doe.

Naast de reguliere fysiotherapie heb ik diverse specialisaties:

 • Manuele Lymfedrainage/Oedeemtherapie (aangesloten bij NVFL)
 • Training bij Oncologische deconditionering (aangesloten bij Onconet)
 • Training bij COPD (aangesloten bij Chronisch ZorgNet)
 • Long-COVID (aangesloten bij Chronisch ZorgNet)
 • Osteoporose (aangesloten bij Chronisch ZorgNet)
 • Préoperatieve training (aangesloten bij Chronisch ZorgNet)
 • Looptraining bij Perifeer Arterieel Vaatlijden - etalagebenen (aangesloten bij Chronisch ZorgNet)

Verder zie ik veel patiënten met rugklachten, patiënten met sportblessures en patiënten die geopereerd zijn aan het bewegingsapparaat. Zij kunnen met gerichte oefentherapie aan hun herstel werken.

BIG registratie: 39035452204

Ankie de Munck

Ank is fysiotherapeute

In 1987 heb ik mijn studie fysiotherapie afgerond aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie te 's-Gravenhage. Sinds 1990 ben ik van maandag tot en met donderdag werkzaam bij Fysiotherapie 't Oude Dorp.

Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik verschillende cursussen gevolgd zoals: onderzoek en behandelen van de wervelkolom volgens methode Marsman , fysiotherapie bij hoofdpijn, hyperventilatie en ontspanning-methodieken.

Jaarlijks volg ik cursussen voor de registratie in het kwaliteitsregister van het KNGF (KRF NL).

In mei 2009 heb ik de tweejarige alpha- opleiding Haptonomie afgerond aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Naast de reguliere fysiotherapie geef ik nu ook fysiotherapie op haptonomische basis.

In 2017 heb ik, met veel plezier, de 4 jarige opleiding tot yogadocent afgerond aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven.

BIG registratie: 19034540204

Merel Roubos

Merel; reguliere fysiotherapie en fysiotherapeutische behandelingen op haptonomische basis

In 2000 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Brabant te Breda. Daarna heb ik werkervaring opgedaan in diverse particuliere praktijken.

Sinds 2002 werk ik parttime bij Fysiotherapie 't Oude Dorp. Ik ben aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag. Daarnaast werk ik in een particuliere praktijk in Zoeterwoude-Dorp.

In 2009 heb ik de 2-jarige alpha-opleiding Haptonomie in Doorn afgerond. Sindsdien geef ik ook fysiotherapeutische behandelingen op haptonomische basis. Vanuit mijn interesse in de mens als geheel heb ik ook na de opleiding Haptonomie diverse nascholingen gedaan op het psychosomatische vlak, waaronder belevingsgericht lichaamswerk, lichaamsbewustwording en stressmanagement en de cursus slaap en herstel.

Jaarlijks volg ik cursussen voor de registratie in het kwaliteitsregister van het KNGF (KRF NL).

BIG registratie: 59053850504

Alex Pluijmert

Alex; fysiotherapeut en manueel therapeut

 • Fysiotherapeut sinds 1998
 • Werkzaam bij Fysiotherapie ’t Oude Dorp sinds 2006
 • MSc manueeltherapeut sinds 2010
 • MSc Sportfysiotherapeut sinds 2015
 • Dry-needler sinds 2010

Betrokken als externe examinator op de Hogeschool van Rotterdam Fysiotherapie sinds 2015

Begeleiden van stagiaires fysiotherapie sinds 2008

Aangesloten bij MS-zorg Nederland

BIG registratie: 69048772104

Elly Weekhout

Alex; fysiotherapeut en manueel therapeut i.o.

In 1989 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Rotterdam.
De eerste twee jaar ben ik werkzaam geweest in een psychogeriatrisch verpleeghuis in combinatie met waarnemingen in de particuliere praktijk.
Omdat ik de dynamiek van het vak in het verpleeghuis miste ben ik in 1991 bij fysiotherapiepraktijk ‘t Oude Dorp in vaste dienst gekomen.

Ik heb een twee jarige opleiding onderzoek en behandeling volgens de methode Marsman gevolgd, de basis cursus bekkenbodemtherapie en het concept Mulligan.
Daarnaast heb ik 25 jaar pre- en postnatale zwangerschapsgymnastiek en Shantala babymassage gegeven, waardoor mijn fascinatie voor het bekkengebied en de bekkenbodem is ontstaan.

Het werken met mensen blijft een uitdaging omdat iedereen anders is en anders in het leven staat. Fysiotherapie blijft een vak in beweging, doordat de wereld om ons heen telkens veranderd, maar ook omdat er steeds meer evidence based onderzoek wordt gedaan.

BIG registratie: 39035452204

Laura de Bruin

Alex; fysiotherapeut en manueel therapeut i.o.

Het leveren van een bijdrage aan het herstel van een cliënt door samen te streven naar het hoogst haalbare niveau is voor mij een reden geweest om de opleiding fysiotherapie in 2009 te starten. Tijdens de stageperioden heb ik gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen met uiteenlopende gezondheidsproblemen. In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik de minor "oud in eigen huis" gevolgd; deze was gericht op Silverfit en ouderen met dementie.

In juli 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds die tijd ben ik werkzaam op maandag en woensdag aan de Dorpsstraat 139 te Barendrecht.

Fysiotherapie is een vak in beweging: het is belangrijk om jezelf verder te blijven ontwikkelen en gehoor te geven aan de individuele wensen en behoeften van de cliënt.

Jaarlijks volg ik geaccrediteerde KNGF-cursussen om geregistreerd te blijven in het Centraal Kwaliteitsregister (KRF NL), zoals:

 • Mulligan Manual Therapy Concept
 • Nekklachten state of the art
 • Schoudercursussen

In september 2015 ben ik gestart met de Masteropleiding Manuele Therapie te Rotterdam, deze Masteropleiding heb ik in juni 2018 met succes afgerond.

Hierna ben ik in september 2021 begonnen met de Master Psychosomatische Fysiotherapie in Utrecht.

BIG registratie: 89917350704

René van Bijsterveld

René van Bijsterveld | Algemeen fysiotherapeut, Master sportfysiotherapeut, Echografie, Mulligan therapeut

Sportfysiotherapeut en sinds 2012 werkzaam bij Fysiotherapie ''t Oude Dorp. In mijn werk houd ik mij vooral bezig met sportgerichte revalidatie voor jong en oud. Ik ben gespecialiseerd in klachten gericht in het musculoskeletale domein. Denk hierbij aan het revalideren na een knie-of schouderblessure.

Sport, bewegen en het verbeteren of bevorderen van de leefstijl van mijn patiënten zijn de belangrijkste drijfveren in mijn werk.

Naast mijn werkzaamheden bij Fysiotherapie ''t Oude Dorp ben ik docent fysiotherapie op de Avans Hogeschool in Breda. De combinatie van het werken in het werkveld en het onderwijs is een fijne combinatie. Ik kan de nieuwe inzichten die ik opdoe direct toepassen in de praktijk.

Relevante opleidingen:

 • Master sportfysiotherapeut
 • Algemeen fysiotherapeut
 • Echografie

BIG registratie: 09916086204

Alex Niemantsverdriet

Alex Niemantsverdriet

"Fysiotherapie betekent voor mij: mensen een helpende hand bieden bij het ervaren van fysieke lasten. Ik streef naar kwaliteit voor zowel mijn cliënt als mezelf waarbij ik een biopsychosociale (holistische) benaderingswijze hanteer. Dit betekent dat er naast medische aspecten ook aandacht is voor psychologische en sociale factoren die mede bepalend kunnen zijn voor het gezondheidsprobleem. Dit alles natuurlijk binnen het kader van ons vakgebied."

Ik ben in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Voorafgaand aan de studie fysiotherapie heb ik de opleiding Sport & Bewegen (CIOS) te Goes gevolgd.

Specialisaties:

 • Oedeemtherapie ad modum Casley-Smit (2009 de Berekuyl Academy)
 • Master manuele therapie (2012 transfergroep Rotterdam)
 • Dry needling (2017 de Berekuyl Academy)
 • ParkinsonNetzorgverlener (2020 ParkinsonNet)
 • Diverse cursussen vooral gericht op ‘Fascia / Connective Tissue’

BIG registratie: 19909239204

Emmy Koster

Emmy; administratief medewerkster

Ik ben vanaf augustus 1982 werkzaam in de praktijk als administratief medewerkster.

Ik ben aanwezig op maandag en dinsdag van 08:30 tot 16:30 uur.
Daarnaast op woensdag en donderdag van 08:30 tot 12.30 uur.

Tanja de Bruin

Ik ben werkzaam als balie medewerkster en aanwezig op vrijdag van 08:00 tot 14:00 uur.