Praktijk fysiotherapie 't Oude Dorp
Fysiotherapie 't Oude Dorp
Dorpsstraat 139
2992 BD Barendrecht
Tel.:0180 618021

De Medewerkers van 't Oude Dorp

Leo de Bruin

Leo de Bruin, Fysio- en Manuele Therapie

Mijn naam is Leo de Bruin.

Na mijn afstuderen aan de Academie voor Fysiotherapie in Rotterdam in mei 1979 ben ik sinds 1980 als fysiotherapeut werkzaam bij deze praktijk.

In de jaren daarna heb ik meerdere specialisaties afgerond: de opleiding Manuele Therapie aan de SOMT in Eindhoven (1989), vervolgens de opleiding tot sportfysiotherapeut aan de International Academy for Sports Science (1991), Noorse Medische Trainingstherapie aan de SOMT, ditmaal in Amersfoort (2000).

In juni 2016 heb ik met goed gevolg het examen voor gecertificeerd Mulligan-therapeut afgelegd.

Dit concept geeft resultaten waar zowel mijn patiënten als ikzelf versteld van staan.

De behandeling is pijnvrij, veilig, actief en geeft snel en blijvend resultaat. Ze is toepasbaar op acute, maar ook langer bestaande klachten van het gehele bewegingsapparaat.

Omdat het eenvoudig en doeltreffend is, zou het Mulligan Concept wat mij betreft moeten worden opgenomen in de basisopleiding Fysiotherapie.

Nico Rietveld

Nico Rietveld, Algemeen fysiotherapeut

In1980 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie in Rotterdam.

Sindsdien ben ik als algemeen fysiotherapeut werkzaam op de huidige locatie en sinds 1985 mede-eigenaar van deze praktijk.

Vanaf 2008 is het begeleiden bij fysiofit een aanvulling en nieuwe uitdaging voor mij.

In juni 2016 heb ik met goed gevolg het examen afgelegd voor gecertificeerd Mulligan Therapeut. Dit concept is voor mij een openbaring en geeft resultaten waar de patiënten en ook ik zelf soms verbaasd over zijn. De behandeling is pijnvrij , veilig , actief en geeft snel en blijvend resultaat voor acute , maar ook bij klachten die al meer dan 10 jaar bestaan en is toepasbaar voor het gehele bewegingsapparaat. Hierdoor werkt ik nu voornamelijk met dit concept wanneer dit mogelijk en geïndiceerd is . Dit concept zou moeten worden opgenomen in alle opleidingen fysiotherapie ,door zijn eenvoud en doeltreffendheid.

Yvonne ten Berge

Yvonne, fysiotherapeute en oedeemtherapeute

Ik ben Yvonne ten Berge, sinds 1994 werkzaam in deze praktijk. Mijn studie fysiotherapie te Rotterdam heb ik afgerond in 1993. Na mijn studie heb ik eerst gewerkt in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht.

Sinds 1996 ben ik tevens gediplomeerd oedeemtherapeute, aangesloten bij de NVFL (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie).

Fysiotherapie vind ik een heel dynamisch beroep. Elk mens is uniek en daarmee ook de aandoeningen van het bewegingsapparaat. Cursussen houden mijn kennis actueel. Het houdt me fris, creatief en gemotiveerd, zodat ik altijd enthousiast en met veel plezier mijn werk doe.

Naast de reguliere fysiotherapie en oedeemtherapie houd ik me ook bezig met het behandelen / revalideren van:

  • Patienten met COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease), waaronder chronische bronchitis en longemëfyseem vallen.
  • Patienten met PAV (Perifeer Arterieel Vaatlijden) - vaatvernauwing in de benen, door middel van (loop)training.

Verder zie ik veel patiënten met rug- en bekkenklachten, patiënten met sportblessures en patiënten die geopereerd zijn aan het bewegingsapparaat. Zij kunnen met gerichte oefentherapie aan hun herstel werken.

Ook ben ik stagebegeleider van studenten fysiotherapie van de Hogeschool Rotterdam.

Ankie de Munck

Ank is fysiotherapeute

In 1987 heb ik mijn studie fysiotherapie afgerond aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie te ‘s- Gravenhage.

Sinds 1990 ben ik van maandag tot en met donderdag werkzaam bij Fysiotherapie ’t Oude Dorp te Barendrecht als regulier fysiotherapeute.

Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik verschillende cursussen gevolgd zoals:

  • onderzoek en behandelen van de wervelkolom volgens methode Marsman , fysiotherapie bij hoofdpijn, hyperventilatie en ontspanningmethodieken.

In mei 2009 heb ik de tweejarige alpha- opleiding Haptonomie afgerond aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

Naast de reguliere fysiotherapie geef ik nu ook fysiotherapie op haptonomische basis.

Merel Roubos

Merel; reguliere fysiotherapie en  fysiotherapeutische behandelingen op haptonomische basis

In 2000 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Brabant in Breda. Daarna heb ik werkervaring opgedaan in diverse particuliere praktijken.

Sinds 2002 werk ik parttime in de praktijk Fysiotherapie ’t Oude dorp te Barendrecht. In mei 2009 heb ik de tweejarige alpha-opleiding Haptonomie in Doorn afgerond.

Naast de reguliere fysiotherapie geef ik nu ook fysiotherapeutische behandelingen op haptonomische basis.

Op dinsdag- en donderdagochtend ben ik werkzaam in de praktijk.

Daarnaast werk ik in het centrum voor Haptonomie te Haastrecht en in een particuliere praktijk te Berkenwoude.

Alexander Pluijmert

Alex; fysiotherapeut en manueel therapeut

Ik ben in 1998 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Rotterdam en sindsdien werkzaam geweest in een gezondheidscentrum in Dordrecht en in een particuliere praktijk in Papendrecht. Sinds 2007 mag ik het team van Fysiotherapie ‘t Oude Dorp in Barendrecht versterken. In 2010 heb ik de Master opleiding Manuele Therapie bij de transfergroep in Rotterdam met goed gevolg afgerond.

Ik streef naar professionaliteit, kwaliteit en vertrouwen. Daarbij vind ik een goede relatie met cliënten erg belangrijk. Om mijn eigen professionaliteit te blijven ontwikkelen is mijn doel steeds meer kennis te vergaren. In 2011 staan er cursussen dry needling op het programma. Dry needling is een efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren. Deze behandelmethode voegt ook weer een extra discipline toe aan ons uitgebreide assortiment in deze praktijk.

Naast de passie voor mijn werk zijn mijn andere passies reizen, duiken, snowboarden en windsurfen.

Elly Weekhout

Alex; fysiotherapeut en manueel therapeut i.o.

Mijn naam is Elly Weekhout en ik ben in 1989 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute aan de Hogeschool van Rotterdam. De eerste twee jaar ben ik werkzaam geweest in een psychogeriatrisch verpleeghuis te Hoogvliet. Het laatste jaar in combinatie met waarneming in de fysiotherapiepraktijk ’t Oude Dorp en vanaf 1991 ben ik in vaste dienst.

Ik heb een twee jarige opleiding gevolgd tot Marsman therapeute en de basiscursus voor bekkenbodemtherapie.

Daarnaast geef ik vanaf 1991 één avond per week pre-en postnatale zwangerschapsgymnastiek in mijn woonplaats Lekkerkerk.

De laatste twee jaar geef ik ook regelmatig Shantalababymassage, een oude Indiase vorm van massage waarbij het rustig aanraken van de allerkleinsten centraal staat. Een vorm van massage die tegenwoordig ook veel in de gehandicaptenzorg wordt toegepast.

Laura de Bruin

Alex; fysiotherapeut en manueel therapeut i.o.

Het leveren van een bijdrage aan het herstel van een cliënt door samen te streven naar het hoogst haalbare niveau is voor mij een reden geweest om de opleiding fysiotherapie in 2009 te starten.
Tijdens de stageperioden heb ik gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen met uiteenlopende gezondheidsproblemen. In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik de minor “Oud in eigen huis” gevolgd; deze was gericht op Silverfit en ouderen met dementie.
In juli 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam.
Sinds juli 2013 ben ik werkzaam als fysiotherapeut aan de Dorpsstraat 139 te Barendrecht. Daarnaast werk ik ook 2 dagen in een praktijk in Zaandam.

Fysiotherapie is een vak in beweging: het is belangrijk om jezelf verder te blijven ontwikkelen en gehoor te geven aan de individuele wensen en behoeften van een cliënt.

Jaarlijks volg ik geaccrediteerde KNGF cursussen om geregistreerd te blijven in het Centraal Kwaliteitsregister voor fysiotherapie, zoals:

- Nekklachten The State of the Art
- Basis en Advanced Schoudercursus
- Mulligan Manual Therapy Concept

In juni 2018 heb mijn Master Manuele Therapie behaald.

Alex Niemantsverdriet

Alex Niemantsverdriet

"Fysiotherapie betekent voor mij: mensen een helpende hand bieden bij het ervaren van fysieke lasten. Ik streef naar kwaliteit voor zowel mijn cliënt als mezelf waarbij ik een biopsychosociale benaderingswijze hanteer. Dit betekent dat er naast medische aspecten ook aandacht is voor psychologische en sociale factoren die mede bepalend kunnen zijn voor het gezondheidsprobleem. Dit alles natuurlijk binnen het kader van ons vakgebied."

Ik ben in 2007 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Voor de studie fysiotherapie heb ik de opleiding Sport & Bewegen aan het CIOS in Goes gevolgd.

Specialisaties:
- Oedeemtherapie ad modum Casley-Smit (2009 de Berekuyl Academy)
- Master manuele therapie (2012 transfergroep Rotterdam)
- Dry needling (2017 de Berekuyl Academy)
- ParkinsonNetzorgverlener (2020 ParkinsonNet)
- Diverse cursussen

Sinds 2010 werkzaam in de praktijk en aanwezig op de dinsdag en donderdag.

René van Bijsterveld

René van Bijsterveld | Algemeen fysiotherapeut, Master sportfysiotherapeut, Echografie, Mulligan therapeut

Mijn naam is René van Bijsterveld. Ik ben MSc Sportfysiotherapeut en sinds 2012 werkzaam bij Fysiotherapie ’t Oude Dorp op dinsdag en donderdag.

In mijn werk hou ik mij vooral bezig met sportgerichte revalidatie voor jong en oud. Mijn passies in het werk zijn vooral gericht op sport, bewegen en de leefstijl van mijn patiënten bevorderen.

Naast mijn werkzaamheden bij ’t Oude Dorp ben ik docent fysiotherapie op de Avans Hogeschool in Breda.

Relevante opleidingen:
- Algemeen fysiotherapeut
- Master sportfysiotherapeut
- Echografie
- Mulligan therapeut

Emmy Koster

Emmy; administratief medewerkster

Ik ben vanaf augustus 1982 werkzaam in de praktijk als administratief medewerkster.

Ik ben aanwezig op maandag en dinsdag van 08:30 tot 16:30 uur. Daarnaast op woensdag en donderdag van 08:30 tot 12.30 uur.

U kunt ook het antwoordapparaat inspreken of een email sturen naar info@fysiotherapietoudedorp.nl